overzicht

Vakantiewoning 2 tot 4 personen met uitzicht op ...

prijs p.p. v.a.

0
00
boek nu
Boekingsformulier
Vul onderstaand formulier in of bel ons op:
+31 (0)514 54 12 67

Naam
Telefoon
Email
Aantal personen
Datum
Gewenst tijdstip
Vraag / opmerkingen

Na het versturen van het formulier nemen wij contact met u op. U kunt ons ook altijd bellen.


foto's

Boerenbrochure

Prijslijst__2019

Waterkaart

tjeukemeerroute_

LEUK OM BIJ TE BOEKEN:

Ontbijt

Escaperoom

Activiteiten

Vakantie woning 2 tot 4 personen Boerin Baukje


Overnachten in een kleine nostalgische boerderij woning bij het Tjeukemeer. Vakantiewoning 2 tot 4 personen. Bij binnenkomst wordt u verrast door de nog werkelijk oude sfeer van de boerderij woning (vervlogen tijden).

Door de ligging van de woning heeft u veel privacy en door het ruime uitzicht kunt u genieten van de natuurspektakels, de pracht van het Tjeukemeer maar ook van de wind en de koeien in de wei.

 


 • Mogelijk te boeken per nacht, per 2 nachten, een midweek (ma-vr), een weekend (vr-ma) of één of meerdere weken.

 • Geschikt voor 2 tot 4 personen eventueel is meer personen mogelijk.

 • Wasmachine, koelkast, magnetron, oven en diepvries aanwezig.

 • Zwemplaats aan het Tjeukemeer, prachtig wandel, fiets en vis gebied.

 • Gratis WIFI. 

 • Op aanvraag beddengoed en/of campingbedje.

 • Kampvuur mogelijk.

 • Drie stranden aan het Tjeukemeer en een strand bij Lemmer aan het IJsselmeer.

 • Landwinkel en restaurant op loopafstand.

 • Mogelijkheid voor kanovaren en waterfietsen Zie prijslijst voor eventuele combinatiemogelijkheden.

 • Inchecken 14.00 uur - uitchecken 11.00 uur. 

 • Gratis parkeren, filevrij te bereiken.

 • Met openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar lijn 48 Lemmer-Heerenveen. Bent u met een groep dan kunnen wij voor u een oldtimer bus of oldtimer auto regelen.

 • Overnachten op de boerderijcamping of in vakantiewoning Boerin Baukje 4 tot 6 personen of vakantie woning Boer Theun van 12 tot 14 personen met aanleg plaats voor een boot.

 • We zijn dus ook per boot bereikbaar.

 • Hotel op loopafstand.

 • 1 dag gratis reizen met openbaar vervoer in Friesland door middel van de "FryslânCard"*. Bij een overnachting bij ons op het bedrijf worden deze kaarten u aangeboden. 

 

*In het Friese merengebied en in het Drents Friese Wold een pilot met een OV-dagkaart voor toeristen. Deze zogenaamde FryslânCard is een gratis dagkaart voor gebruik van een groot deel van het openbaar vervoer van Arriva in Fryslân. Toeristen die overnachten in de gemeenten Súdwest-Fryslân, de Fryske Marren, Opsterland of Ooststellingwerf én waarvan de verblijfsaccommodatie deze kaarten uitgeeft, kunnen gebruik maken van deze kaart.

Klik op onderstaand filmpje voor een video over Friesland.

 

 

 

Puur genieten van de natuur spektakels, 's morgens vroeg wakker worden om te genieten van de zon die opkomt en langzaam zichtbaar stralend over de groene velden verschijnt. Luisteren naar de vogels die dit schouwspel muzikaal begeleiden. Genieten van de hemelboog alsof je in een grote bal loopt. Genieten van het lopen over de polderdijk die er is om het water van het Tjeukemeer binnen zijn oevers te houden. Soms is het meer als een storm die het water tegen de kanten klotst en soms als een glad gestreken laken waarin alles weerspiegelt. Genieten van de echte Hollandse luchten geschilderd door de Hollandse grootmeesters in de schilderkunst. Genieten van de intense kleuren van de natuur door de weerspiegeling van de lucht in het Tjeukemeer. Daarentegen genieten van het donker in de nacht, want het kan hier natuurlijk intens donker zijn. Genieten van de sterrenhemel die in al zijn glorie zichtbaar wordt. De wind die al je gedachten meeneemt. Het banjeren door de modder en het banjeren door het zand in het Tjeukemeer. Een ware belevenis wanneer je de tijd en de rust neemt om er naar te kijken. Durf jij je open te stellen voor deze ervaring?

 

Wilt u actieve vrije dagen? 

Onze boerderij ligt in Friesland aan de oostkant van het Tjeukemeer. Op loopafstand kunt u in de zomer zwemmen, zeilen, surfen of vissen. Wandelend over de polderdijk kunt u genieten van het uitzicht over het meer of van een prachtige zonsondergang. Het gebied langs het Tjeukemeer is vrij toegankelijk voor onze gasten, evenals ons natuurgebied achter de boerderij. 

Vlakbij schaatscentrum Thialf stadion, voetbal stadion Abe Lemstra en Museum Belvédère Heerenveen.


Beschrijving van de woning

Boerderijrecreatie biedt een nostalgisch vrijstaande vakantiewoning aan als overnachtingsmogelijkheid. Het is een kleine knusse woning met een royaal gazon waar maximaal 8 personen kunnen verblijven. De vakantiewoning telt een woonkamer, aparte keuken met eettafel, bijkeuken, douche en toilet beneden, 2 slaapkamers boven en nog een slaapbank in de woonkamer. Het vakantiehuisje is geschrikt voor 4 personen maar kan naar 6 tot 8 personen worden omgebouwd. Wasmachine, koelkast, magnetron, oven en diepvries aanwezig.

 

Slaapplaatsverhouding: 

 • 1 slaapkamer met 2 personen bed;

 • 1 slaapkamer met 2- 1 persoonsbedden; 

 • Slaapbank beneden voor 2 personen.

 

Een midweek (ma-vr), een weekend (vr-ma), of één of meerdere weken.

 

De boerderij

Tijdens uw verblijf kunt u meegenieten van het boerenleven en de dieren van Boer Theun. Er zijn naast ongeveer 160 koeien, kalfjes, kippen, geiten en poezen te vinden op het bedrijf.

 

Wat te doen

Op 3,5 km vindt u het dorp Echtenerbrug. In de zomermaanden worden hier activiteiten georganiseerd zoals kanovaren bij de brug, braderieën en diverse optredens. In het dorp kunt u fietsen, sloepen en moterboten huren. Daarnaast kunt u heerlijk eten in Echtenerbrug/Delfstrahuizen en zijn er een aantal gezellige winkels die een bezoekje waard zijn. Ook is er een supermarkt in het dorp aanwezig.

 

Op loopafstand vanaf Boerderijrecreatie vindt u een Landwinkel. Daar kunt u echte boerenproducten halen en dus verantwoord boodschappen doen. Ook is er op loopafstand een jachthaven, eetcafé, maïsdoolhof en mogelijkheid tot kanovaren en waterfietsen.

 

Ligging

Boerderijrecreatie ligt aan het Tjeukemeer vlakbij het dorp Echtenerbrug-Delfstrahuizen. Het ligt tussen Lemmer en Heerenveen in en is gemakkelijk te bereiken. Amsterdam, Utrecht, Groningen en Leeuwarden liggen op een afstand van een uur rijden. Onze boerderij ligt In het zuidelijk gedeelte van Friesland gemeente De Fryske Marren (de Friese Meren). Grenzend aan de Noordoostpolder, Overijsel en Drenthe.

 

Vakantiewoning bij het water op de boerderij van Boerderijrecreatie met uitzicht op het Tjeukemeer. Beleef de natuur door te wandelen, te zwemmen, te vissen en te genieten van het boeren buitenleven.

 

https://issuu.com/vvvfriesemerengaasterland/docs/vvv_magazine_2018